Silván Zelený Pomoc

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Silván Zelený Pomoc

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Tomas Dvorak a poslední změna proběhla 31.10.2016.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #157290 odpověď

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,
    Tento rok mam prvy krat Silvan. Práve sa vyčistil a má ve vuni extremne silne bylinne a travnaté aromy. Nekomu sa dokonce zda ze to pripomina nakrajane brambory. Tato vune vsak byla uz v burcaku. Dalsi nazor je, ze se muze jednat o berušky, ktere byli ukryte v hrozne. Ma s tym nekdo skusenost ? Jak by ste to resili ?
    (Hrozny krásné bez vady. Cukr pri zbere 18, sladený na 22. Pred presovanim sem ho na noc nechal naležat.)
    Dekuju za rady

    #157295 odpověď

    jiznik
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Senzorický popis přesně sedí na berušky. V hotovém víně to je problém, to naležení na rmutu tomu vydatně pomohlo 🙁
    Zkoušel jsem to kdysi odstranit a částečně pomohlo PVPP. Jinak se to „přikrýt“ barikem.

    #157339 odpověď

    Jednoznačně berušky, mě to letos taky potkalo v MT, v chuti je to celkem dobré, ale buket je hrůza.. Zkušenější kolega tvrdí, že je to na pálení.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
Odpověď na: Silván Zelený Pomoc
Osobní informace: