Pyrosiřičitan draselny

Úvodní stránka Fóra Vinohradnická sekce Pyrosiřičitan draselny

Zvolené téma obsahuje celkem 17 odpovědí. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  amater a poslední změna proběhla 4.10.2013.

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 18)
  • Autor
    Příspěvky
  • #150925 odpověď

    Dobrý den,v pátek jsem otrhal Regent odzrnil a dal kvasit do tepla kde je cca 23 stupňů. Ale vubec se to do 2 dnů nerozjelo. Je možné když jsem to dával do tepla tak jsem to posypal pyrosiřičitanem draselným že to tím nezačalo kvasit?Martin

    #150926 odpověď

    zanek

    Zalezi na tom, kolik pyrosulfitu jste tam nasypal. Kvaseni brzdi az tak 50 a vic mg/l, 100 mg/l se uz musi zakvaset. Ale aji tak to prokvasi, kvasenim SO2 ubyva. Myslim, ze to chce klid a jestli to nekvasi uz ted, tak zitra asi bude.

    #150929 odpověď

    Karel

    Letos nabiha pomaleji. Asi byly kv asinky umyty desti. Nekdy kvaseni inhibuje postrik proti plisni sede. Tedy pokud nepouzivate vitisan nebo natrisan. Letos bylo napadeno padlim a plisni u nas jem asi 0. 5 proc. Hroznu.

    #150932 odpověď

    amater

    mate pravdu letos to nejak nechce naskocit.Mam pet dni v demizonech a jenom to sici trochu toci ale nejake kvaseni stále není.Demizony trochu teple ve sklepe mam 15st. tak nevim kde udelali soudruzi z NDR chybu….

    #150933 odpověď

    zanek

    Chyba bude asi v letosnim extremne suchem srpnu. V dusledku sucha byva malo dusikatych latek v mostu, takze letos to chce pridat kvasinkam vyzivu. Idealni by bylo nechat si dusik v mostu zmerit a doplnit podle potreby, ale kdo z nas to ma, ze.

    #150934 odpověď

    Tom.Dvorak

    v BS potřebách jsem viděl pro stanovení asimilovatelného dusíku malou laboratoř (asi novinka), takže by se změřit dal, nicméně jsem nezkoušel..

    http://www.vinarskepotreby.cz/analyticka-sada-vinare/

    #150936 odpověď

    amater

    tak panove dnes je to tyden a zadny burcak ani to nezacalo kvasit jen male siceni trochu se zatocila hladina a je povsem.Tak nevim co delat….:-((((( cukr 21st kvasinky primo muskatove most krasne vonel Jsem v koncich

    #150937 odpověď

    valtičákjakpoleno

    Jak jste tam ty kvasinky dal? Jak jste měl připravený zákvas?

    Chyb může byt několik, od chladného, přesířeného moštu až po špatně připravený zákvas a nebo dokonce jejich kombinace.

    #150938 odpověď

    Veltlin

    Do odkalených a kultúrnymi kvasinakmi zakvasených muštov odporúčajú výrobcovia kvasiniek pridávať výživu kvasiniek, niekdy aj na viackrát. Tohto roku je to nutnosť. Keď sa pri nižšej teplote použijú chladnomilné kvasinky, pri presírení sulfatické kvasinky, samozrejem aj s výživou, problémy by nemala byť.

    Pokiaľ bolo zdravé hrozno, najlepšie je nechať rmut bielych sort nakvasiť 6 až 48 hodín, podľa odrody, a potom skúsiť využiť aj prirodzenú mikroflóru, ale aspoň živnú soľ by som aj tak pridal.

    #150939 odpověď

    amater

    tak pomackane hrozno MM jsem posypal pyrosem na 144kg jsem dal 10gr.Hrozno jsem vydluboval dokonce i suche bobule.Vymackal jsem po 10hod odpocinku hrozna.Zakvas slechtene kvasinkypytlik co se kupuje za 41Kc MM jsem rozdelal v 2l mostu který jsem ohral na cca 30st a nechal kvasit 105hod a pak jsem to supnul do kadi k mostu.Promychal a dal do zasirenych demizonu o obsahu50l po 40l.Celkem vymacknuto rucnim lisem 103l.prevezeno do sklepa o teplote 15st.Pokud nebude burcak budu pro smich tak diky za rady..

    #150941 odpověď

    MIROSLAV

    Tak přesně tuto chybu jsem také poprvé udělal: čerstvě zasířené demižony a ne a ne kvasit, trvalo to asi 14 dnů než se chytl. Od té doby demižony jenom vypláchnu vodou a do dvou dnů to bublá.

    #150942 odpověď

    amater

    Miroslave dekuji 🙂 tak to je asi ta chyba 🙂 jeste ted mam v nose siru..nemusim tedy lamat hul budu cekat dam to do tetlejsi mistnosti a mam pridat trochu koupeneho PRAVEHO burcaku do demizonu? nebo kvasinky dekuji

    #150945 odpověď

    slamak

    zkus to provzdušnit přetočením, aby vyprchl trochu ten SO2, bylo to hrubě přesířeno

    #150946 odpověď

    MIROSLAV

    koupený burčák bych nikdy do svého nepřidal, snad jedině od souseda vinaře, kde seš si jistý a já osobně nikdy nedávám ani kupované kvasinky- nechám to vždycky na přírodě- ona si poradí sama. Jinak jediná rada na přesířené demižony- co nejvíce koštýřem profukovat a míchat aby se síra vyfoukala ven.

    #150947 odpověď

    to amatere není nadávka, ale oslovení, nevim jak se jmenuješ …:)

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 18)
Odpověď na: Pyrosiřičitan draselny
Osobní informace: