prleni vina

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce prleni vina

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  veltlin a poslední změna proběhla 4.10.2016.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #155707 odpověď

    vino86

    Proc vino porad na jazyku lehce prli? Uz je to snad 3 mesice, kdy to prli, ale nic se nemeni. Vino je klasicky 2x stocene, schvalne udrzuji siru na 50, ale vysledek je porad stejny. Vino se nemeni ani nekvasi. Je tam trochu zbytkovy cukr, ale i kyseliny. Mam i sladsi a ty jsou ok i s 25 siry.

    #155712 odpověď

    Pardál

    musíš to stočit, víno nekvasí, ale neodešlo ještě všechno COčko, problém je asi i v síře, které tam máš tolik, že vínu momentálně nedovolíš další vývoj…

    #155722 odpověď

    vino86

    Siru sem tam dal schvalne, aby se to vice nerozjelo, protoze uz to dela snad od jara. Ale asi to zkusim stocit a uvidime.

    #156453 odpověď

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ja bych temu nechal čas a opetovne staceni bych odlozil. Skusil bych jednou za tyden natahnout plny kostyr a cely ho šplechnout do demizonu.

    #156470 odpověď

    veltlin
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zrejme vám zostal vo víne zvyškový cukor, na jar sa to rozkvasilo a aj napriek síreniu kvasenie pomaly pokračťuje. Často sa to stáva. V malovýrobe je ideálne, keď víno dokvasí do sucha. Kvasinky to rozbehnú, pokiaľ víno nebolo mikrobiologicky filtrované. Treba počkať, po ochladení to prestane.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
Odpověď na: prleni vina
Osobní informace: