Oprava krátkého a prázdného vína

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Oprava krátkého a prázdného vína

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (6 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  Philly a poslední změna proběhla 27.1.2019.

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #204471 odpověď

    Petr
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, při degustaci s kamarádem jsme se shodli na tom, že jedna odrůda bílého je bez těla a je to víno krátké. Je to rulanda bílá. No nyní řeším co s tím. Jak „dodělat“ tělo a opravit co jsem pokazil? Taniny? Jdou dát do bílého vína? Poradíte prosím. Děkuji

    #204488 odpověď

    jrmnfrd
    Účastník
    Poslat vzkaz

    doporučí vám v kterekoliv vinarske prodejně nějaký tanin, za mě tostato

    #204515 odpověď

    jara.f
    Účastník
    Poslat vzkaz

    A co dát takhle tomu vínu trošku čas, než do toho budete sypat další věci, které tam nepatří. I z toho důvodu, že je teprve leden…

    #204516 odpověď

    Michal27
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jestli je to RB tak bych taky počkal aspoň do března

    #204578 odpověď

    zdenal 90
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Přidání taninu může vínu pomoci ale dávkujte jej po malých dávkách postupně.

    #204582 odpověď

    Philly
    Účastník
    Poslat vzkaz

    a co třeba zkusit sehnat zdravé kvasnice a míchat na kalech? nebo použít přípravek surli, mohlo by to pomoct.

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)
Odpověď na: Oprava krátkého a prázdného vína
Osobní informace: