Odstranění kvasnic je samozřejmostí. Šlo mi o co nejmenší provzdušnění vína. Pokud stočíte víno a přidáte kupzit, ta ho musíte stočit ještě jednou z bentonitu. My se snažíme minimalizovat množství stáček. Každá vás připraví o část aroma, které do vína draze dostáváme (kvasinky, výživa, chlazení, …). Doporučuju přidání mědi co nejrychleji, dokud je ve víně jenom sirovodík. Ten s mědí velmi rychle zreaguje a víno je senzoricky naprosto bez poškození. Sirovodík ale časem reaguje a mění se na merkaptany a ty z vína dostanete jen velmi těžce. Cítím jistý nesouhlas s použitím mědi, ale z hlediska aromatické kvality vína je to nejlepší řešení. Provzdušněním sice možná dostanete sirovodík ven, ale bude to mít opravdu citelný vliv na aroma vína. Pokud nepřekračujete povolené dávky mědi ve vinici, tak přidáním mědi na sirku ani nepřekročíte stanovené limity. Vše mám z vlastní zkušenosti, díky odkalování bílých vín a výživě naštěstí řešíme tento problém jen zřídka.