Normální cukr nebo řepný cukr

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Normální cukr nebo řepný cukr

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (1 diskutujícího) se naposledy zapojil uživatel  109109 a poslední změna proběhla 10.9.2015.

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154050 odpověď

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ohledně doslazení moštu (navýšení cukernatosti vína). Můžu dát normální cukr nebo řepný? Martin

    #154052 odpověď

    Spud

    Co je myšleno „normálním cukrem? K doslazení se běžně používá řepný cukr krystal.

    #154055 odpověď

    MOLL

    je sacharoza vyráběná z řepy. Třtinový je cca dvakrát dražší. Používají se oba. Jspu lidi, co tvrdí, že poznají rozdíl, většina nepozná žádný.

    #154056 odpověď

    109109

    Jsem taky zacinajici vinar.Proto se mozna zeptam spatne,ale da se doslazovat dextrozou z ovoce ci medem.Jak by se zmenila chut vina?

    #154058 odpověď

    MOLL

    je směs glukózy a fruktózy, zanechá příchuť, obvykle dobrou.

    Dextróza je glukóza, tak jako ta v hroznech, bez příchutě.

    Obojí je drahé, někdy se přesto používají.

    Kvasinky mají enzym, který štěpí sacharózu na glukózu a fruktózu, takže spekulovat o jiném než rafinovaném řepném cukru je plýtvání penězi.

    #154061 odpověď

    109109

    Dekuji za odpoved

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)
Odpověď na: Normální cukr nebo řepný cukr
Osobní informace: