Chlazení rmutu

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Chlazení rmutu

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  ZARHUM a poslední změna proběhla 20.9.2016.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #156000 odpověď

    ZARHUM

    Zravím

    Má dotaz, když jsem chladil rmut, tak mi šťáva klesla na dno a matoliny zůstali nahoře, jako když kvasí červené víno na kádi. Výsledek byl, že šťáva měla požadovanou teplotu, ale rmut měl stále stejnou teplotu. Chlazení bylo prováděno 3 m dlouhou ohebnou pancéřovou spirálou napojenou na chladící agregát.

    Dotaz zní co je špatně, a jak to zařídit aby byl celý obsah zchlazen na stejnou teplotu ne jenom šťáva.

    #156008 odpověď

    vinarzjihu

    Chce to znát trochu fyziku, studenější kapalina má vyšší hustotu a klesne ke dnu nádoby, další důvod je ten, že ve rmutu se špatně chladí, přes bobule je špatná výměna tepla.

    Pokud chcete chladit rmut, musíte s ním míchat, jinak je vám to chlazení k ničemu, já po namletí teplých hroznů chladím podobně a cca každou půl hodinu rmutem zamíchám, ten teplý pěkně mestůvkou stlačit dolů a studený dostat nahoru.

    Takže jedině míchat…

    #156010 odpověď

    ZARHUM

    Hmmm já si to myslel to jste mě teda nepotěšil

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
Odpověď na: Chlazení rmutu
Osobní informace: