Burcak MT

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Grower a poslední změna proběhla 2.10.2016.

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #156029 odpověď

    josef27

    Dobry den.

    U burcaku z odrudy MT nam prijde chut, jak po karamelu nebo neco podobneho. Nemate podobnou zkusenost? Zatim se nam to tak nikdy nejevilo. Dekuji

    #156210 odpověď

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    To by st emuseli pridat dalsi informace – jaky byl stav hroznu, kolik cukru ste pridaval, ci ste odkaloval a jake kvasinky ste pouzil. Kazda z tychle vjeci ma vplyv na kvalitu rmutu.

    #156225 odpověď

    Dobrý den, mám letos s MT taky problém, hrozny byly kupované, ale zdravé, cukr 18, kyselina 8. Už při lisování byl mošt výrazně cítit travnatě – čerstvě posečená tráva, po odkalení mi to zase připomínal seno. A jak kvasí tak se zvrhlo do něčeho, co bych popsal jako “ voda z brambor“. Byly tam přidány umělé kvasinky. Mám toho 300l a vůbec nevím co stím, s Mt to zatím nemá nic společnýho…

    #156249 odpověď

    Hrozny zdrave 20,5 cukru (mozna moc na MT), doslazene na 23. Nechali sme to vrit v nerezu (120l), teplota mistnosti asi 18st. Mozna bourlive kvaseni. A neodkalovano, bez kvasnic, hned druhy den zacal kvasit.

    #156308 odpověď

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ci to byla chyba uvidite az jake bude vino. Kazdopadne problem vidim v neodkaleni a nepouziti kvasinek

    #156426 odpověď

    Grower
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Já se chci jen zeptat proč se vám zdá 20,5čnm na MT moc a pak tam sypete řepák. Tomu nerozumím. Já bych to raději nedosladil a nebo pokud zdravotní stav dovolí nechal ještě vyset ať to zraje. Ať se daří

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)
Odpověď na: Burcak MT
Osobní informace: