Odpověď na:

Úvodní stránka Fóra Odpověď na:

#152688

valtičákjakpoleno
Host

V podstatě s tím čiřením na kalech by problém být neměl, ale já bych to nedělal. Raději bych poprvé stočil z kalů a až poté čiřil a následně opět stočil. Nejspíš se Vám jedná o to, že si chcete tu jednu stáčku ušetřit, pokud ale chcete čiřit na kalech, musíte víno důkladně promíchat, to znamená to co je sedlé na dně, tak stejně znova zvednete a znova to bude celé sedat třeba dva tři týdny, kdežto po samotném čiření stočeného vína vám to sedne třeba za dva dny a můžete to stočit. Moc času neušetříte.

No a pokud na tu mladou FR tak spěcháte, tak není co řešit, ale já bych to třeba rozdělil na dvě nádoby, jednu nechal ležet, ať vidíte jak se tříslo samo za pár měsíců vyleží no a tu druhou si vyčiřte, odstraníte přebytečné třísloviny a pak uvidíte rozdíl.