tak jak jsem psal, hrozny byly na dnešní rok více než pěkné, když jsem viděl co si domů vozili ostatní, a to i velké a známé firmy, mají vinice kolem mých, tak bych řekl hrozny výstavní, to že jsem tam dával mostrein, ano dával – ale spíše pro prevenci. viz:CÍL OŠETŘENÍ
Odstranění zbytků postřiků a ostatních ochranných látek stejně jako zabránění cizím tónům a kvasným poruchám. Tím se včas potlačí pozdější vývoj cizích chutí, jako např. plísňové tóny, aromátová sirka atd. Přípravek MostRein®PORE-TEC je vhodný pro poškozenou surovinu.
Já samozřejmě stříkal, a podle pravidel, i dražšími a lepšími postřiky – nic jsem neponechal náhodě a musím říct, že se mi to opravdu vyplatilo. nemyslím si určitě, že by mostrein měl být takový problém, stačí se zajít podívat do prodejny vinařských potřeb, jak ve velkém a jakými známými vinaři se kupuje 🙂 Také jsem dříve nechtěl používat,bál jsem se toho, ale loni jsem poprvé použil, a vína tím určitě neutrpěla, spíše naopak-což dokazuje několik diplomů z koštů :-)tak jak píše MOLL – raději ošetřit vína před samotným kvasem,než již hotová vína. To se ukázalo také minulý rok, kdy byly nastaveny čeřící dávky mnohem menší než kamarádům, kteří neošetřili hned mošt. Zákvas byl proveden,u žádných vín nebyl absolutně žádný problém s fermentací, na vína mám rozbory z laboratoře, a jeví se velmi dobře.Hold každý rok je jiný, a ten letošní opravdu nebude jednoduchý, proto mne zajímalo, jak to vidí jiní vinaři. Nepsal jsem, že bych měl hrozny zhnilé, což jsem rozhodně neměl. Večer jsem byl na kontrole a vůně se začíná krásně ukazovat, což mne velmi potěšilo. Cesta je ještě hodně dlouhá,ale snad i letos potěší 🙂