traminus

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 10 (celkem z 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Pokles cukernatosti #198003

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, já to mám stejne, před dešti 19, nyní slabých 17 a bobule na maximum plné vody, naštěstí to nepraska. Rozdíl je čím to měříte, pokud pomelete avylisujete není rozdíl tak znatelný jako refra. či vzorkem, kde se Vám první vyskytne voda a až později vyšší cukry z dužiny.

    odpověď na: Hrozny z reg. Vinice dotaz #196450

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, chci se zeptat zkušených, pokud mám registrované vinice a oficiálně z nich prodám hrozny např. Do výkupu vinařství, je pak nutné podat daňové přohlášení a uvést a zdanit to jako vedlejší příjem?

    odpověď na: Cukernatost #196348

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, jak jste na tom s cukry různých odrůd? Díky za info s oblastí

    odpověď na: Sauvignon zber 2018 #196165

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, cukry jsou sice vyšší než obvykle ale aromatický jsou tyto pozdní odrůdy v hroznech naprosto nevyzrálé. Snad zaprsi, sníží se cukry a dojede to v klidu na pozdní sběry. Pokud to posbirate, víno bude dle mě takové nijaké. Jen můj názor a zkušenost….

    odpověď na: Stav vinice #193292

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím vinaře, jaký máte letos vegetační stav oproti minulému roku? Zdá se mi to letos velmi vpřed, tak bych rád věděl, zda to někdo měří nějak podrobně a jak to vypada. Díky za příspěvky

    odpověď na: Filtrační desky #170917

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, jaké používáte pro sudová červená vína filtrační desky? Nechci to brát až moc drasticky, tak pokud někdo filtrujete deskami i červená vína, tak jaké desky na závěr? Samozřejmě beru pro opticky čisté víno s jiskrou. Díky za názory

    odpověď na: Bílky #170827

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Já sem právě dával před 2 dny a víno se z čistého úplně zakalilo, nikdy s tím problém nebyl, tak snad to klesne, bentonit na červené nedávám, ale pokud to tak zůstane, musím dát něco s opačným nabojem skrze vysrazeni. Proto mne zajímají zkušenosti jiných s tímto cirenim

    odpověď na: Bílky #170814

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, pracujete někdo s čerstvými bílky či sušenými do červených vín? Jak dlouho trvá reakce do sednutí? Přidáváte něco k tomu?

    Díky za odpovědi

    odpověď na: Želatina + Tosil + Bentonit #170384

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    JendaS děkuji za poznatky a odpověď, ale to hlavní tam není a to je otázka zda má někdo zkušenost nebo neví, jestli se může aplikovat tosil+želatina+bentonit současně a je to poté bez bílkovin či zda se musí nejprve stočit želatina s tosilem a teprve potom dát bentonit na odstranění bílkovin. OD BS mám na zkoušku sadu na čiření vín, tam je napsané, že první tosil+želatina a pak bentonit, jen tam není poznačené za jakou dobu bentonit, zda to může být hned současně. Jde mi o to, že želatina je bílkovinové čiřidlo a pokud by bentonit při současné aplikace nestáhl dokonale bílkoviny, je tam k ničemu a stáčet to dvakrát u všech vín, když by to bylo odzkoušené a v pořádku s aplikací všeho najednou, ušetřilo by to spousty času i vína v sedimentech. Totéž platí pro Klarsol-Hausenpaste+ bentonit, což je dle mého téměř to stejné, jen možná šetrnější na změny vína.

    Děkuji za vyjádření

    odpověď na: Želatina + Tosil + Bentonit #170344

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mám dotaz k soupravě na čiření, želatina s tosilem je jasná i dle dávkování a všeho, ale za jak dlouho můžu dát bentonit? Hned např. po pár hodinách nebo až po stočení želatiny s tosilem? Jde mi o to, abych měl bílkovinovou stabilitu a zabralo to, když želatina je bílkovinová s + nábojem. Děkuji za odpovědi kdo má s touto trojkombinací zkušenosti, případně ještě Klar sol – Hausenpaste – Bentonit.

    Děkuji všem

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 10 (celkem z 10)