radomir

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 12 (celkem z 12)
  • Autor
    Příspěvky

  • radomir
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nechtěl jsem tři modré odrůdy po 10-60 hlavách, nejméně se z CC, Regent a Rondo osvědčilo právě poslední jmenované, deset hlav, tenčí slupka, pohnívalo, pak následoval slet vos, much a podobné havětě, na jaře 2019 vykopáno a nahrazeno CC. Rondo zrušilo více lidí,o Marquette raději ani neuvažovat, hráškovatění, příliš kyselin, o neuspořádaném růstu ani nemluvě. Jak jste spokojeni s výše jmenovanýni odrůdami Vy. Za mně CC moc pěkné, s moučnatkou se dá v případě potřeby poprat ,Regent splňuje ovocitou vyváženost proti hutnějšímu černorybízovému C.cortis.

    odpověď na: lis na hrozny, jaký? #220721

    radomir
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jak píše Martinezos je opravdu výlisnost menší než u vřetenového lisu?

    odpověď na: vodní lis #220667

    radomir
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Prodává se Gryfo 40l ,v nabídce jsou náhradní vaky. Nad 50 litrů je to myslím moc pri těch 400 hlavách.Starý vřetenový asi 15l je špatná výlisnost. Chci si polepšit.Bude to i na jablka. Jak řešíte když Vám na poslední várku zbude na půl hydrolisu. Někde jsem koukal na video, že tam nad rmut dal polysterenovej válec .Děkuji za reakce Radek

    odpověď na: vodní lis #220319

    radomir
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Uvažuji o hydrolisu, Lancman je od 80L,má někdo zkušenost z Waldbeck
    Fruit Punch 40 hydrolis.Jsem mikrovinař asi 400 hlav, čtyři sorty a tak sklízím postupně a 80L je zbytečně velký .Děkuji Radek

    odpověď na: Kal po ochlazení vína #205739

    radomir
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den
    V demižonech se vysrážel vinný kámen,kyselinky nebo bílkoviny. Šupiny při promnutí jsou takové křemené a šustí. Nevím jak to lépe popsat. Copak to je,jak to vzniklo a dá se tomu nějak předejít.V lahvích stočených do vánoc je jen takový povlak na dně. V padesátkách je vrstva šupin. Pro porovnání malé parafínové tablety antiflor. Jsem začátečník amatér, poraďte prosím. Dobeš Radomír


    radomir
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Na rondo doporučuji bredíka z Čelechovic u Prostějova. Má pěkné stránky. Kupuji od něj novinky révy.Ten poradí. Rondo pěstuje na víno hodně let. Byla to jeho nosná odrůda,nebo stále je . Byl s vínem na koštu v Branišovicích a uspěl. Nepamatuji si již obodování, ale podle mojí zkušenosti fajn. Jen nelitovat hroznů a udělat probírku. Má větší bobule než CC nebo Regent


    radomir
    Účastník
    Poslat vzkaz

    V jižních Čechách pěstuji několik let na vínko zmíněný cabernet cortis. Moc fajn těžší víno, loni jsem mu koupil dubový sud.sklizeň loni dříve 28.9.-24čnm. Regent ovocitější ,28.9.sklizeno-19,5čnm a Rondo velice fajn ovoce ,také 28.9-19čnm,přetíženo,hodně přeplozuje .Vše fajn pitelné.
    Okraj Č. B. pánve 490mnm.Je to víš, ale zase jarní mrazíky 2016a2017 nenadělali škodu, normální úroda. Budu rondo a regent muset krotit,ale je líto hrozínky v červenci probrat. Nej plodný solaris 60 hlav 5let stáří 370kg sklizeň 9.9.při 22,5čnm.Dál dubljanskij a po odzkoušení loni zasázen muscaris .

    odpověď na: Zkušenosti Muscaris #202652

    radomir
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Loni první hrozny na ochutnání, letos mikrovzorek asi 7litrů.Irsay oliver a mopr pár hlav nechán každoročně napospas vosám a sršňům. Takže ostatní sorty včetně muscarisu nenapadány. Opravdu pevná tužší slupka. Cukernatost 31.8. 16čnm refraktometrem.23.9 22,5% moštoměrem při sklizni. Českobudějovicko

    odpověď na: Zkušenosti Muscaris #202619

    radomir
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den. Tak jak dopadlo letos vínko z této nové odrůdy. Je možno srovnání z muškátem moravským.Jaká byla doba sklizně a cukernatost. Děkuji Radomír

    odpověď na: Síra #201250

    radomir
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mám stejný problém. Rychle se to čistí a tak je již podruhé přetočené. Píše se, že mladé víno žere síru a tak pevně doufám, že množství síry trochu klesne. Přinejhorším to budu muset skupážovat s demižonem suchého stejné odrudy do čehož se mi nechce. Klesne ještě trochu ta síra? Děkuju za názor zkušenějších. Radomír

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 12 (celkem z 12)