Pikular

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Děvín-oxidace #229161

    Pikular
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Měříte síru ze stejného místa odkud ochutnavate?Podle množství by síry by naoxidovane být nemělo, i když tmavnutí vína tomu napovídá.sira je těžší a klesá ke dnu,zkusil bych ode dna nabrat kostyr,nebo dva a pomalu pustit přes hladinu dolů.samemu se mi stalo, že při sireni pyrosem,jsem měl víno nahoře navetrale a dole presirene.Mozna někdo zkušenější bude mít jiný názor

    odpověď na: Modrý Janek #229130

    Pikular
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Je zde někdo kdo tuto odrůdu pěstuje,chtěl bych vědět jak je vnímavá,jaký výnos v jaké poloze a tak.Diky moc

    odpověď na: Bentonit #229085

    Pikular
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Optimální množství nelze bez zkoušky určit.100g/100l je obvyklý poměr.Ale mám osobní zkušenost s veltlinem,kde po dávce 200g/100l docházelo k zakalum při odnesení vína ze sklepa.Rozmichani bentonitu je nejlepší ponorným tyčovým mixérem.

    odpověď na: Míchání kvasnic #229082

    Pikular
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Letos jsem batonáž taky začal zkoušet.Míchám kaly u rul.šedeho,sylvanu a Leny.Narozdil od vás jsem nepridaval žádné zlepšující přípravky.Po dokvašení leny jsem ji pouze stáhnul z hrubých kalů a nechal dočistit, stále micham.rulandu jsem promichaval i když to kvasilo,kvasilo to dlouho a Michal jsem i s hrubými kaly a víno začíná být pěkně plné.Lenou míchám z důvodu rady jednoho vinaře, který míchá muškát,dle jeho tvrzení získává víno plnější tělo.Dle mého názoru je třeba udržovat nízký obsah síry do 10 mg.a když michate tak rozhodně necirit.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)