Mobisek28

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 44)
  • Autor
    Příspěvky

  • Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, mám dotaz dnes jsem vylisoval hrozny a na mostomeru jsem naměřil 19? Bohužel nemám reflektometr. Chtěl jsem se zeptat jestli je to dostačující nebo třeba dosladit na 21? Děkuji za radu.


    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    ano plánuje se vypít jako sudovka. OK díky za radu.


    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím cukru to mělo 22, je to nasládlé a klidně to může být nasládlé, ale nevadí ani když se to prokvasí na 100%. Chutě je taky dobré.
    Takže myslíte, stočit z kalu a nechat už jen čistit?


    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím mám dotaz, mošt mi cca po 3 týdnech přestal kvasit, myslíte že je to vykvašené nebo že je na to zima? Mám to v místnosti cca 10°C.
    Případně jak by mělo dlouho kvasit?
    Díky


    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,
    mám dotaz, nějaký vinař mi radil, ať hrozny které vylisuji dám do bedny, naleji do toho vodu, polovinu toho co jsem vylisoval mošt.
    Nechám 24/48 hodin a potom znovu lisuji. A z toho udělám burčák. Říkal mi případně dosladit. Na moštoměru jsem naměřil 17 cukr. Vím že to není přesné.
    Ale chtěl jsem se zeptat kolik do toho dát cukru? Mám toho 20l. Říkal jsem si jestli dát třeba 1kg cukru?? Díky za radu.


    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím pokud stočím vykvašené víno z kvasinek do čistého demižonu, kolik mám udržovat síru při čistění?
    A demižon má být uzavřený nebo zase dát kvasnou zátku?

    Díky


    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, tak burčák jsem včera večer koštoval a myslím že se letos povedl. Jen mám dotaz má 2 demižony, jeden na víno a druhý (druháka) na burčák.
    Ten na víno mi přijde, že už je skoro po burčáků, ale pořád krásně kvasí. Chci se zeptat, chtěl bych z toho udělat trochu sladší víno? Můžu v domácím prostředí to nějak zastavit to kvašní? Třeba dát do zimy do sklepa a zasířit? Loni to dokvasilo do sucha a také bylo dobré.

    2) ten demižon na burčák, dá se to také nějak zastavit, aby ten burčák vydržel třeba 2-3 dny? Myslím, že dnes už bude poslední den kdy se dá pít, ale 10 litrů nevypiju 😀

    Díky za radu

    odpověď na: Choroba na hroznech #213508

    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím na jaře jsem zasadil nové sazenice, začali růst, ale ted mi přijde, že to chytlo nějakou nemoc a přestalo to růst.
    Nevíte co to může být? Přijde mi že to usichá. Nebo mám to nechat. Přijde mi, že to vypadá stejně, jako choroba vína v horním příspěvku.

    Díky


    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, tak po roce opět zkouším domácí víno, loňské mělo úspěch, tak snad se povede i letos.
    Chci se jen zeptat, je potřeba dávat do moštu i Bentonit? Případně k čemu slouží? Dávám jen pyrosiřičitan na síru.
    Díky

    odpověď na: Choroba na hroznech #209626

    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jo takhle, ok dděkuji moc.

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 44)