Zdravím, chci se zeptat na zkušenosti s postřikama – budu stříkat po květu, teď asi Mildicut(plísen) + Topas(Padli) – pri zvysenem tlaku je doporucene pridavat Kumulus nebo Karathane…chci se zeptat v jakem mnozstvi pripadne kdo pridava? Stejne jako je v davkovani napsano? tzn. pouzit vsechny tri pripravky dohromady? A nejakou listotovu vyzivu lze pridat taky k tomu? Nektere listy mi zloutnou, je to asi chloroza..pripadne jak casto pak vyzivu pridavat? do kazdeho postriku?
Dškuji za reakce..MS
Zdravím, chci se zeptat na zkušenosti s Enolmatic plničkou – jaký je rozdíl v plnící jehli – nějaký výrazný rozdíl mezi plastovou a nerez? Krom vyšší ceny? Má to na něco vliv?
Zdravím,
chci se zeptat na postup při odkyselení…mám produkt Bianco Neve a měřil jsem si množství kyselin – vyšlo mi 8 v mladém(lonskem) Solarisu…kyselina se mi an chut zda vyssi, proto sem ji zkusil stahnout o pul stupne -> odtahnul sem kybl( 10 litru) vina z demizonu a pridal 55g Bianca => postupne, obsah sem promichaval a pomalu pridaval Bianco a dolival dmeizon….po skonceni se mi vino v „odkyselen 50l demizounu“ zdalo jemnejsi nez v „neodkyselenem 50l demizonu“….
Chci se zeptat,jaka je spravna aplikace? Na obalu sem cetl, rozmichat ve vode, na netu zas ze se muze primio pridava do vina….jake mate postupy? Pripadne ma nejaky vliv, ze dane vino bylo cirene tosil+zelatina a na spodu demizonu mi prave lezely kaly….a pri pridavani Bianca a michani sem ti vino opet zajalil, i kdyz se po nejakem case trochu vycistilo….
Zdravím, lonsky hibernal – v becce vse probehlo,prokvasilo jak melo, vse je ok..ale v 50l demizonu mi most spatne kvasil,kvasil dlouho.zarazel sem ho na konci listopadu a to uz byl vykvaseny do sucha…nicmene barva vina v demizone je temer hneda, hodne tmava…v chuti a vuni je vino ok, takze se chci zeptat co s tim,jak to napravit? je to dano oxidaci nebo necim jinym? Vino dvakrat stoceno,dnes aplikovany tosil+zelatina…cim to polecit? uvidim jak se bude cistit po te zelatine..dkeuji
Dobrý den, nevíte kde sehnat sazenice Laurot? Co jsem se díval,tak nikde nejsou v nabídce – Pemag,Osička,Vínofrukt..
ahojte, v mladem cervenem vine – zweigeltrebe, provadel sem JMF a stacel do becky asi pred mesicem a pul…pri kostovani sem ted prisel na to, ze spunt vystreluje pri otevreni a je slyset sumeni/perleni vina….naopak ale pri naliti do poharku se mi to nezda, ze by vyrazne perlilo…co s takovym vinem? je mozny,ze se rozjelo kvuli kalum? po JMF sem nechal par dni odstat a pak stocil do becky, i s malym podilem kalu a vino sem zasiril platkovou sirou….tudiz jak dal postupovat? Je mozny ze zustal zbytek a kvuli temu se to pohlo? stocit z kalu a zatim znovu nesirit? diky za reakce..MS
Zdravím, používá někdo pro střih vinohradu nějaké akumulátorové nůžky? Zajímají mě zkušenosti,názory, nejedná se mi o drahé modely pro profesionály za 20 K a více, spíše mám na mysli něco za pár tisíc..
https://zahradni-nuzky.heureka.cz/bosch-pro-pruner-professional-0_601_9k1_020/
https://www.vinarskydum.cz/akumulatorove-nuzky-hill-pruner_p8578
Zdravím,přes léto se mi pohnulo víno ve sklepě – 2x 50l demižony, mohla byt i nižší síra….vino ma zbytkovy cukr, byla jemna fitrace na jare…nicmenne mi stale kvasi, je to jak sampus,kdyz si naliju do poharku….jak nejlepe zastavit kvaseni? mohl bych to vytahnut na zimu ted pres noci,aby se to v mrazu zastavilo,zahrivat se mi to nechce,aby to prokvasilo….procital sem si diskuzi,par nazoru tu bylo – 1) vrazit tam sorban ? 2) provest sterilni filtraci,ktera by kvaseni zastavila?
vaham nad metodama,kterou pouzit,vino stale chci mit v demizone a postupne az by se stabilizovalo,tak bych ho lahvoval po castech…diky za nazory..MS.
Ahoj, jakým způsobem osečkováváte,respektive cim si pomahate pri vetsim poctu hlav,ale mechanicky to nelze kvuli male sirce meziradi,spatnemu terenu atd.? Napadlo me poridit si akumulatorove nuzky na zivy plot a tim si pomoci…zatim to delam rucne,nebo zastrihavam rucnimi nuzkami,ale je to casove narocne atd..tak si to chci nejak ulehcit,tak prosim pripadne o nazory,jak si vypomahate..diky
Ahoj,
může mi někdo natočit krátký video nebo aspoň nafotit,jak se připravuje bentonit? Jakou to má mít konzistenci? Nevím si s tím rady..předem děkuji za reakce.