při kvaseni v otevrenych nadobach take unikne dost alkoholu, ale nemam vubec odhad jak moc a zda to je dostatecne, takže asi bude nejlepsi vylisovat pri dokvaseni a udelat to odhadem na polosuché víno, že?
díky molle, když ja jsem se ke sladkým červeným opravdu nepropil, nic mi neříkají a také výroba těchto vín je pro mě opravdu španělská vesnice – když mi nejedou, nestudoval jsem jejich výrobu
Zdravím všechny vinaře, včera jsem sebral modré hrozny, cukernatost 28.6 a titr,kyseliny 6.6. Co byste z tohoto vína udělali a jaká úskalí mohou nastat? přece jen bych nerad pohřbil takto pěknou sklizeň. Předem díky
díky, ono tím, že nejsem z Moravy a kvasinky na jmf se nezasílají tak je s tímto probém, jinak po těch 2-3 týdnech v nádobě se to stočí a až následně bez kalů předpokládám (hrubých) se zahájí JMF..?
z duvodu toho ze nemam moznost zakoupit mrazene kvasinky pro JMF, se chci optat zda je nutné je tam vždy dát, zatím do vypadá, že modré hrozny budou kolem 27-28NM, doporučili byste i přesto JMF dělat? díky