Martin86

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Domaci vino z burčaku. #237546

    Martin86
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Asi by jsem jako jistější variantu viděl koupit zchlazený mošt a zakvasit. U burčáku hodně záleží na zdroji. Kvalitní mošt si každej radši nechá na víno.

    odpověď na: Výživa do moštu #236926

    Martin86
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Tady jsem našel návod k té sadě na měření kyselin a dusíku. Pokud by bylo potřeba dusík jenom trochu asi by jsem přidal až 3-4 den kvašení.

    https://www.vinarskepotreby.cz/files/products_files/0/494aad91-c935-4701-9ba0-e174a07ef906-analyticka_sada_pro_vinare_navod_2014.pdf

    odpověď na: Výživa do moštu #236851

    Martin86
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Je dobré si koupit sadu na měření kyseliny a dusíku. Aby jste zjistil jestli je vůbec nějaká výživa potřeba. Přepadně jaké množství.

    Potom záleží jestli kvasíte přirozeně, nebo kupovanýma kvasinkama. Co používám kvasinky, tak výrobce má přímo na stránkách kalkulačku na výživu. Když je dusíku málo dává se na začátku+3-4den kvašení. Když chybí málo, tak se přidává jenom 3-4 den malá dávka.

    odpověď na: Údržba – Přelisovací vak na kaly #214010

    Martin86
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Já používám vak od loňska použil jsem ho asi 12x. Pokaždé vak obrátím naruby pořádně oplachnu sprchou, aby jsem dostal dolů všechen viditelnej kal. Potom buďto lisuju další, nebo když už ten den nic nelisuju tak taky hodím do pračky bez prášku na 40 stupňů 15minut program a pokud se mně to nezdá pustím klidně ještě jednou, nebo dvakrát. Zatím nepozoruju nějaký zhoršení při lisování. Nevím jestli taky vak obracíš a nahrubo opláchneš?

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)