lakon

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Hálčivec révový #209660

    lakon
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Několik let jsem s ním bojoval na Hi, marně, síra, ani ve vyšších koncentracích nepomáhala, pak jsem dal pásky s T pyri a jsem spokojen. Dravý roztoč si to reguluji sám, takže vždy pár listů je napadených, na horní zálistkové ale hálčivec nevyleze. Teď bych s tím nic nedělal, jen nechal nové listy na zálistkových výhonech.

    odpověď na: choroba na hroznech #208701

    lakon
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Na hibernalu to mám každý rok, ne moc, ale je to tam. Trochu to vzalo i RŠ. Řešil jsem to i v BS potřebách, nepomohl (loni i letos) ani doporučený Switch před květem. Letos je silnější tlak hálčivců, ale T Pyri to stačí držet v přijatelné úrovni.

    odpověď na: Proč se zpomalilo kvašení ? #156903

    lakon
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Neviděl bych v tom problém, 1 bublinka za 5 vteřin není zas tak málo. Mám Hi 23 st. též Fr klaret 22 st,, obě v 50 ltr. sudu, kvasí tímto tempem již skoro 10, Frankovka 7 dní, též jsem nepoužíval žádné kvasinky, jen jsem mošt na začátku asi 2 dny ohřál akvarijním topítkem na 22 stupňů. Je pravda, že neodkaluji, hrozno bylo absolutně bez chorob. po dokvašení to hned stáhnu a nechám to jen na jemných kalech a promíchávám, občas to chytne samovolně i JMF. Ale výživu na kvasinky jsem dal, od doby co ji vždy, nemám sirku. Dlouhé kvašení je lepší, než bouřlivé.

    odpověď na: Sirka a JMF #156588

    lakon
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Máte ve víně určitě sirku? Při JMF se mohou objevovat sirovodíkové tóny, to, jak orůběh popisujete mě připadá, že je vše v pořádku. Kupzit bych určitě nepřidával, na ten je čas, jen promíchávat.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)