Karel_Mácha

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Jakou odrůdu zvolit? #162886

    Dobry vecer. Odrudu Vam neporadim,a taky je na Vas, jestli budete chtit pestovat bilou nebo „cervenou“ odrudu. Prvni bych si nechal udelat rozbor pudy. A potom premyslet do budoucna. Jestli je to pro osobni potrebu, nebo nekdy dat vino i kamaradum. 30 hlav = 3kg/hlava = 90kg hroznu = (70% vylisnost) 63l stavy, + skolni = 50l vina do pristi sklizne. Jinak Vam fandim, protoze jsem pro vysazovani novych vinohradu ( ted, kdyz se hojne vytrhavaji, a skoro nikdo nema zajem o vinohrad). A ma odruda, kterou bych si chtel podstit ve vinohrade podsadit, je hibernal. Tak at se dari….a dejte potom vedet 😉

    odpověď na: Víno se rozkváší #157582

    Tak Vám asi neporadím. Mohlo tam být ještě dost neprokvašeného cukru, záleží na teplotě sklepa…
    Já sem taky letos jedno víno zarazil dřív – kvasilo asi měsíc ve sklepě se stálou teplotou 15°C, v malém zasířene¨ém vzorku jsem naměřil 11° alk., refraktometrem 5g/l cukru, tak sem to stočil a zasířil 15g pyr/ 1hl. Zatím je to v klidu a čistí se. Tak ať se daří, a třeba dejte vědět, jak to nakonec dopadlo.

    odpověď na: Víno se rozkváší #157579

    Dobrý den.
    Možná se ptám blbě, ale máte to ztočené z kvasnic.
    A jak dlouho víno kvasilo, než jste to zarazil pyrákem?

    odpověď na: Burcak MT #156249

    Hrozny zdrave 20,5 cukru (mozna moc na MT), doslazene na 23. Nechali sme to vrit v nerezu (120l), teplota mistnosti asi 18st. Mozna bourlive kvaseni. A neodkalovano, bez kvasnic, hned druhy den zacal kvasit.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)