Zastavení kvašení.

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Zastavení kvašení.

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Sdrapanina a poslední změna proběhla 7.11.2022.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #255641 odpověď

    Dobrý den,
    chtěl jsem si ponechat nějaký zbytkový cukr, tak jsem po cca 8 dnech bouřlivého kvašení stočil a zasířil 65g vol. síry, druhý den jsem přidal dalších 25g a stále se mi nedaří zastavit kvašení- víno se nečistí a stále mocně perlí už asi 14 dní- co s tím poraďte díky. P.S. jedná se o Hibernal při sběru 24g cukru a kvasinky ryzlink z vin. domu kopeček. Děkuji.

    #255643 odpověď

    Twixtea
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,
    bohužel Vám nepomůže nic než nechat vykvasit do sucha a hold Vám ta síra zůstane už jen jako vázaná. Jsou to saccharomyces cerevisiae var. bayanus a ty z praxe prostě nezastavíte. Je to jeden z nejodolnějších kmenů.
    Ať se daří…

    #255644 odpověď

    Díky,
    ještě mě napadla sterilní filtrace, ale už je asi pozdě a mám toho 50 l. tak uvidíme co z toho bude a jak silné.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
Odpověď na: Zastavení kvašení.
Osobní informace: