Zastavené kvašení moštu

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Zastavené kvašení moštu

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Eva-Pavel a poslední změna proběhla 14.11.2022.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #255753

    Eva-Pavel
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,
    V demižonech máme Solaris. Hrozny byly v plné zralosti 24, čisté, ničím nenapadené. Mošt byl zasiřen,odkalen a zakvašen ušlechtilými kvasinkami. Mošt kvasil v 19 st.,nyní je 15 st. Po 20 dnech kvašení není znát alkohol v moštu. Po skle demižonu stoupají malé bublinky. Někde nastala chyba.
    Prosím o radu, případně o diskuzi.
    Děkuji

    #255766

    veltlin
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Koľko síry ste do toho dali?

    #255774

    Eva-Pavel
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Máme tři demižony, dva se sírou a jeden bez. Aplikace byla 40mg/l. Všechny tři jsou na tom stejně. Použili jsme kvasinky pro muškát BS 1. Včera jsme se dočetli, spodní hranice teploty pro kvašení 15°C. Dali jsme topitko nastavené na 23°C a zdá se že to pojede. Je lepší použít chladnomilné, nebo tomu topit? Nebo něco jinak dělat. Děkujeme

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.