teplota kvasiaceho muštu

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce teplota kvasiaceho muštu

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  onda a poslední změna proběhla 31.7.2018.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #195030

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ake máte skusenosti pri riadenom kvasení s teplotou,viem že záleží na kvasinkách a niektore odrody nechcú kvasit pri príliž niskej teplote napr.leanka

    #195146

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Při příliš nízkých teplotách nebude kvasit žádný mošt, Idealní pro rozvoj kvasinek je teplota 22-25 stupňů, dá se samozřejmě jít mnohem níže i na 10 stupňů.
    Osobně bílá růžová kvasím okolo 14-16stupňů podle teploty sklepa.
    Možné je také ze začátku začít s vyšší teplotou (20-22) a pak to nechat dojít za studena.
    Dalším faktorem je taký typ kvasinek použiješ, existují chladnomilnější kmeny, existují ale také kvasinky které nebudou nic dělat ani při 16-17 stupních…

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.