Šroubovací uzávěry zkušenosti

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Šroubovací uzávěry zkušenosti

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  KarelH a poslední změna proběhla 25.2.2020.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #217693

    Petr
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mám dotaz ohledně šroubovacích uzávěrů. Když jsem si propočítal co všechno potřebuji na archiv vína, tak na korky potřebuji zátkovačku, na kapsle zatavovací hlavu a korky na archiv stojí cca 10 kč/ks. Oproti tomu šroubovací hliníkové uzávěry stojí do dvou korun a není třeba termokapsle. Jen je dražší výpujčka šroubovací hlavy, ale již od cca 200 lahví vyjdou šroubovací uzávěry levněji.
    Můj dotaz je jak dlouho vydrží víno s těmito šroubovacími uzávěry. Garantují 10 let jaké máte vy zkušenosti? A lze tyto lahve se šroubem skladovat ležatě či musí být jen postavené? A nejde si tu šroubovací hlavu ukutit doma či nedělá se někde v itálii či jinde šroubovací hlava na vrtačku a tak? Nemáte s tím někdo zkušenosti? A dále jsou rozdíly v uzávěrech od různých firem co se těsnosti týče?

    #218007

    KarelH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nějakých 5 let už téměř veškerou produkci dávám pod šroub a vychází mně z toho následující:
    – nějaké „samodomo“ zařízení rozhodně nepoužívat. Vlastním EasyCapper z ráje a je to na hraně. To uzavření není ideální a občas jsem bojoval s lehkou plísní v závitu (ne, že by víno protíkalo, ale možná stačí výpary + kombinace toho, že závit není při lahvování 100% suchý). Snažím se vždy dělat najednou kolem těch 1 tis. lahví, což se dá za den zvládnout a půjčuji si pneumatický poloautomat a je to bez problémů.
    – pár šarží jsem měl na zkoušku zároveň s korkem a pod šroubem je víno svěžejší a není potřeba tolik sířit
    – výdrž zatím moc nedokážu zhodnotit. Mám nejstarší z roku 2015 a je to bez problémů. Skladováno vodorovně.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.