Solaris nekvasí.

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Solaris nekvasí.

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Sdrapanina a poslední změna proběhla před 6 dny, 7 hodinami.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #237120

    Dobrý den, solaris 24° cukru, kvasinky excellence FTH vmícháno do moštu bez teplotního šoku ( mošt teplejší než by bylo asi zdrávo -24°C ) a vysířený demižón 50l pulkou sirného pásku ( asi problem ) naplnen do 2/3 již 3 den a stále bez jakýchkoli známek – co dělat ? Děkuji.

    #237124

    Dobrý den.
    Zkuste změřit síru… Loni jsem měl stejný problém… Přesířil jsem…
    1/2plátku je na demižon moc. Teď to dělám tak, že demižony zasířím, ale před plněním moštem je důkladně vypláchnu čistou vodou.
    Zaměřte síru a uvidíte. Pokud bude do 30mg/l tak bych to stočil do čistého demižonu, přidal zákvas a mělo by to být v pohodě, ale myslím si, že tam naměříte kolem 50mg/l a to je už problém… To byl můj případ a nezbylo mi nic jiného, než ten mošt rozdělit napůl do čistých demižonů a doplnit novým moštem… Prostě to musíte rozředit.

    #237255

    Dobrý den, měj jste pravdu -přesířeno naměřil jsem skoro 60 tak naředím a začnu znovu a lépe 😉 děkuji za odpověď.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.