Dobrý den,vyrábím si víno pro vlastní potřebu,vinaření je mým koníčkem.Chtěl bych si pár lahví nalahvovat.pomůcky jako je filtr,plnička,atd.mám.Nyní je víno v demižonu 2x stočený z kalů a zasířené.Do vína jsem dal bentonit pluxcompact v horní hranici tj.120g na 100 litrů v poměru k velikosti demižonu.Demižon mám v místnosti při teplotě 20 °C.Bentonit je ve víně již 5 den,obsah jsem také promíchal aby lépe zabral.Stále je víno kalné,nemá jiskru.Mám ještě počkat,nebo stočit a proces s bentonitem opakovat?Dále když je víno čisté a bentonit zabere,za jak dlouho se může víno po aplikaci bentonitu přefiltrovat a naplnit do lahví?Jaké množství síry by mělo být při lahvování polosladkého vína?Když naměřím nízkou hodnotu síry a potřebuji víno dosířit za jak dlouho by se měla opět změřit aby bylo měření správné a nezkreslené.Předem děkuji všem za rady.