Siření nakvašeného rmutu?

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Siření nakvašeného rmutu?

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  benne1 a poslední změna proběhla 18.10.2020.

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #226894

    Zdravím,

    chtěl bych se zeptat, jestli mohu jemně zasiřit rozkvašený rmut (cca 3-4 den) od začátku Disiřičnatem draselným. Popřípadě kolik, abych nezastavil kvašení?

    Díky!

    #226896

    roman123
    Účastník
    Poslat vzkaz

    A pročpak chcete sířit rozkvašený mošt?

    #226902

    Hrozny nebyly v úplně top stavu a trochu se bojím, aby se mi tam nerozjelo něco, co nemá. Bohužel jsem na začátku procesu neměl Disiřičitan draselný. Tak jestli to mám nechat dojet bez síry a až po lisování přidat nebo trochu už teď?

    Díky!

    #226912

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zabudol si napísat že kvasíš červene na šupkách až som to dobre pochopil ked budeš lisovat.Pri miešaní môžeš jemne poprašit po vylisovaní odkalení a stočení do nadoby zasír

    #226915

    @benne1: Ano, jedná se o červené na slupkách. Kolik by jste doporučil Disiřičitanu draselného na 100kg rmutu a kolik pak do vylisovaného vína? Do nerezového tanku je nejlepší také Disiřičitan v prášku nebo nějaký jiný?

    Děkuju moc za radu!

    #226964

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Do rmutu rob len poprašok z vrchu po pomiešaní a zakryt,medzi rmutom a prykrzvkou sa vytvory sírna ochrana a po odkalení to už je na tebe davaj v menších dávkach na viac krát ,určit alebo recept na to nie je musíš podla chuti a vôni,len daj pozor aby tam neprebiehala JMF.U bielich je to iné tam sa to môže sirit podla ph alebo zase zaleží na nose a jazika vinára

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.