Síra ve víně

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Síra ve víně

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  veltlin a poslední změna proběhla 22.5.2020.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #219615

    Bred15
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, víno mi pořád žere siru. Nechci mit přesířené víno. Můžete mi prosim poradit proč se tak děje. Děkuji

    #219633

    Sten_1a
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, musíte zjistit co je za problém ve víně. Máte rozbory?? Pokud ne, je to jen o dohadování. Možnou příčinou mohou být nízké kyseliny (dokyselte jen vinnou), síra je účinná v kyselém roztoku. Další problém může být druhotné kvašení, vyšší koncentrace acetaldehydu, poslední dobou i polyfenoly. Zkuste napsat o jaké víno se jedná a nějaké bližší specifika ohledně výroby a průběhu školení.

    #219829

    veltlin
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Niektoré vína síru doslova žerú. Podľa mojich skúseností sú to najmä mladé vína, ľahšie, menej extraktívne, menej kyslé a s nižším obsahom alkoholu.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.