SG – kvasinky, ležení na slupkách

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce SG – kvasinky, ležení na slupkách

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  vinar a poslední změna proběhla 30.9.2021.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #236944

    Zaffod
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, dovoluji si požádat o radu,
    mám smluvený nákup hroznů SG. Jak dlouho to nechat po pomletí na slupkách? Máte nějakou zkušenost s kvasinkami které by potlačily kopřivově tóny a podpořily broskev?
    Když to leží na slupkách, čím to přikrýváte?
    Lze použít na ležení na slupkách ty zelené nádoby na dešťovku z Hornbachu?
    Při lisování se používá plátno mezi dřevo a náplň?

    Děkuji Pavel

    #238716

    vinar
    Účastník
    Poslat vzkaz

    čím potlačit kopřivy nevím, ale hrozny nechávám dle teploty a kvality hroznů 3-12 hodin, pokud zchladíte k 5°C a jsou zdravé hrozny můžete i déle, přikrýt lze jen igelitem ovázaným okolo kádě a vršek hroznů lehce poprášit pyrosulfitem (disiřičitan draselný), můžete trošku zamíchat i do namletých hroznů – rmutu.
    u novějších lisu bývá taková umělohmotná síťka která se vkládá mezi rmut a venkovní plášť lisu, rmut tak nezalézá do pláště, lze koupit ve vinařských potřebách
    Dávka SO2
    Síření rmutu:
    – Zdravé hrozny bílé 2 – 10 g/hl 1 – 5 g/hl = 10 – 50 mg/l
    – Zdravé hrozny červené 4 – 12 g/hl 2 – 6 g/hl = 20 – 60 mg/l
    – Nahnilé hrozny bílé 8 – 12 g/hl 4 – 6 g/hl = 40 – 60 mg/l
    – Nahnilé hrozny červené 10 – 14 g/hl 5 – 7 g/hl = 50 – 70 mg/l

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.