Rozkvašené víno

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Rozkvašené víno

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Kodak a poslední změna proběhla před 5 dny, 7 hodinami.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #240778

    Zdravím,přes léto se mi pohnulo víno ve sklepě – 2x 50l demižony, mohla byt i nižší síra….vino ma zbytkovy cukr, byla jemna fitrace na jare…nicmenne mi stale kvasi, je to jak sampus,kdyz si naliju do poharku….jak nejlepe zastavit kvaseni? mohl bych to vytahnut na zimu ted pres noci,aby se to v mrazu zastavilo,zahrivat se mi to nechce,aby to prokvasilo….procital sem si diskuzi,par nazoru tu bylo – 1) vrazit tam sorban ? 2) provest sterilni filtraci,ktera by kvaseni zastavila?

    vaham nad metodama,kterou pouzit,vino stale chci mit v demizone a postupne az by se stabilizovalo,tak bych ho lahvoval po castech…diky za nazory..MS.

    #241458

    zdenal 90
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Sorban určitě nedávat pokud víno kvasí hrozily by tam tóny po pelargoniích a stejně by se kvas nezastavil jediná možnost je zasířit,sterilně přefiltrovat ideálně ST3 a membránová svíčka 0,2 mikronu

    #241459

    Kodak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    V tomto objemu nejlépe venku podchladit (je na to ideální počasí). Pak zvážit, jestli má cenu lahvovat, nebo raději vypít. Pokud budete lahvovat tak filtrace přes desky a pokud možno hned (ten den) přes filtrační svíčku do láhve (nové).

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.