Rozkvasene vino

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Rozkvasene vino

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  Pepek10 a poslední změna proběhla 25.7.2021.

Prohlížíte 7 příspěvků - 1 z 7 (celkem z 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #234157

    Dobrý den,
    Mám problém stím že i když víno bentonitem zbavim bílkoviny nebo se aspoň o to pokusím a pak to následně změřím, preparátem Bílkoviny Reagenz, tak i přes to že se to jeví že tam bílkovina není tak se mě víno zakalí a rozkvasi. Priton není že by bylo nějak extra sladké a siry je tam též dostatečně. Poradíte mě někdo co stím?

    #234171

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Máte tam teplo 🙂 … Ideálně přefiltrovat alespoň jemnou filtrací (desky Hobra S10, S15) a držet volnou síru na cca 40mg.

    #234175

    Ano mám tam tepleji, ale právě se snažím síru držet a přefiltrováne to je a stále se tam vytvoří kal na dně nadrzi.

    #234363

    petr44
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dát určitě na rozbor do laboratoře na bílkovinu, tam vám řeknou přesně jestli je to stabilní nebo ne a máte jistotu. Záleží co je tepleji, jestli tam máte 20°C tak se není čemu divit.

    #234519

    MichalU9
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zkontrolovat bílkoviny v laboratoři.
    Obsah volné síry držet na hodnotě dle ph viz obrázek.

    #234520

    MichalU9
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Přikládám obrázek

    #234657

    Pepek10
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, mohu se zeptat z jaké knížky máte tuto tabulku? Děkuji

Prohlížíte 7 příspěvků - 1 z 7 (celkem z 7)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.