Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (7 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PavelMikulenka a poslední změna proběhla 30.4.2022.
Dobrý den,
Mám problém stím že i když víno bentonitem zbavim bílkoviny nebo se aspoň o to pokusím a pak to následně změřím, preparátem Bílkoviny Reagenz, tak i přes to že se to jeví že tam bílkovina není tak se mě víno zakalí a rozkvasi. Priton není že by bylo nějak extra sladké a siry je tam též dostatečně. Poradíte mě někdo co stím?
Dát určitě na rozbor do laboratoře na bílkovinu, tam vám řeknou přesně jestli je to stabilní nebo ne a máte jistotu. Záleží co je tepleji, jestli tam máte 20°C tak se není čemu divit.
Obrazek je z knizky „Oxid Siricity v Enologii“ – Milos Michlovsky. Ukazuje jaka je hodnota molekularniho SO2 (mg/l) v zavislosti PH na mnozstvi volneho oxidu siriciteho. Hodnoty v tabulce/pruseciky ukazuji hodnotu toho molekularniho SO2. Cim je PH vina nizsi, tim nizsi davka volneho SO2 je potrebna k udrzeni stability vina pro ruzne ucely uvedene v tabulce. (lahvovani, blokace bakterii atd.)