Řízená fermentace pro 4 ks nerezovych nádrží 200 litru

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Řízená fermentace pro 4 ks nerezovych nádrží 200 litru

Zvolené téma obsahuje celkem 69 odpovědí. Do diskuze (42 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  Sakul a poslední změna proběhla 11.3.2021.

Prohlížíte 10 příspěvků - 61 z 70 (celkem z 70)
  • Autor
    Příspěvky
  • #225449

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ano je to tiež jedna z vybornych možností,tiež som nad tým uvažoval len som nemal studnu na vinici ale keby som to tak robil tak tam dám tak isto snimač teploty a solenoidovy ventyl ktorý by ti zastavoval a otvaral vodu,preto že otvarat a zatvarat ručne je disť šokove chladenie a môže sa stat aj že to zastavíš a to už nie je ono rozbiehať to znovu.Kvasinky maju predpísanu teplotu kvasenia a ked to chcez moc chladne tak chladnomilne kvasinky,trošku si prečítaj o chladení ja velmi rad čitam o tychto veciach a mam niekolko kníh ale najlepšia čo môžem doporučit je česká príprava bielých výn ktoru napísal Miloš Michlovský.Inač to čo si urobil ti schvalujem len pouvažuj o tej automatyke a budeš mat stálu teplotu aku nastavýš,riadiaca jednotka 10 eur s poštou a solnodovy v 14 český výrobok.

    #225450

    Vytrhlik
    Účastník
    Poslat vzkaz
    #225514

    Dobrý den,

    mohl bych Vás také požádat o zaslání projektu a fotografií?

    Děkuji.

    S pozdravem,
    Jiří Homolka
    homolka.jiri@gmail.com

    #229423

    Dobrý den, vím že toto vlákno už je poměrně starší, ale pokud by někdo byl ochotný mi materiály a foto původního projektu zaslat byl bych moc rád. Mail: pavelmusil.mladsi@seznam.cz Děkuji Musil

    #229601

    Franta
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den. Mohu též poprosit o plánek, děkuji. Sedlacekfrantisek@centrum.cz

    #230055

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím vinarov vína v túto dobu sú už čisté a mali by ukázať aj svoju kvalitu,ja by som rád vedel od vás ktorý ste už používali chladenie ako to dopadlo

    #230078

    MichalU9
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Já mám víno ještě na kalech, ale chlazení hodnotím velice pozitivně, odrazilo se to hlavne na zvýšeném aromatickém profilu vína (Děvín, RR).

    #230093

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    No tak to ma teší lebo poznám takých čo tvrdia že lepšie spravia pri vysokých teplotách.Len že tie aromi nie su tak čisté a kyseliny sú tvrdšie menej príjemné.A pokial máte vlastné odrody alebo kupujete hrozno stále rovnakej odrody časom zistíte ktoré treba kvasit na akej teplote,ja to mám na 18 ale aj na 13.

    #230302

    jvorisek
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, už je to trochu starší, ale můžu také poprosit o info na xjav@seznam.cz. Díky předem.

    #231173

    Sakul
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Sic je toto vlákno staršího data, mohl bych také poprosit o více informací? E-mail: lukasmudrych@seznam.cz
    Děkuji předem.

Prohlížíte 10 příspěvků - 61 z 70 (celkem z 70)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.