riadene kvasenie

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce riadene kvasenie

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Kodak a poslední změna proběhla 20.7.2018.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #194676 odpověď

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Práve začínam montovat riadene kvasenie a nemam vyriešenu jednu otázku ako utesnit cladiace hadice v otvore na plavajucom veku a dat tam ešte original nádržku s vodou,,frfoták,,Proste nechcem to mat otvorene,poradte kto má skusenosti dakujem.

    #194690 odpověď

    Kodak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Tento typ chlazení (otvorem v plovoucím víku) používáme roky a naprosto stačí zajistit aby se k moštu nedostaly mušky např. kouskem plátna či gázy. Samotná potřeba chlazení je v řádech dnů, pak se dokvášející víno uchladí ve sklepě samo a chlazení lze vyjmout a otvor utěsnit kvasnou zátkou. Tento postup je také velmi praktický, protože chlazení se používá do dalších kvasících moštů, tak jak je postupně sbíráme a lisujeme.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
Odpověď na: riadene kvasenie
Osobní informace: