Prodej vina do 1000L (Administrativa/Legislativa)

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Prodej vina do 1000L (Administrativa/Legislativa)

Zvolené téma obsahuje celkem 17 odpovědí. Do diskuze (9 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  Vytrhlik a poslední změna proběhla 2.6.2020.

Prohlížíte 3 příspěvky - 16 ze 18 (celkem z 18)
  • Autor
    Příspěvky
  • #220115

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Tu bude kontrolovat ČOI, Živnostenský úřad, Česká potravinářská inspekce(nebo jak se ta instituce jmenuje) a hygiena, popřípadě hasiči. V Oblekovicích jim to bude asi šumák.

    #220117

    Carloss
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Je tu hodně různých názorů tak napíšu jak jsem to udělal já a zatím všechno šlape a nebyl žádný problém.
    Ve sklepě (provozovna) jsem udělal revize elektřina, voda kdo má plyn musí i plyn. Poté jsem udělal hasiče(požárně bezpečnostní řešení, únikové východy atd.) poté hygiena.
    Poté jsem udělal stručný nákres provozovny.
    Od všeho dostaneš papír takže máš 2 papíry z revizí papír od hasičů od hygieny a ten nákres žádost o změnu užívání stavby. Na základě toho ti to stavebni úřad schválí. Jak máš schváleno jdeš na živnostenský tam ti přidělí číslo provozovny jak máš číslo provozovny tak posíláš zahájení výroby do oblekovic.
    To je takový základ pak je ale ještě spousta věcí co vypracovat (haccp, deratizacni plán, vést evidencni knihu, přihlásit se na celní úřad i když je daň z vína 0,pokud vyrobíš přes 1000 litrů tak vinařský fond)
    Je toho dost ale dá se to zvládnout.
    Sežere to i nějaké peníze takže pokud vyrábíš málo tak nevím jestli se ti to vyplatí.

    #220138

    Vytrhlik
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Kolaudace, resp. rekolaudace je záležitostí stavebního úřadu a ten bude chtít popis nového užívání, požární zprávu a hygienické řešení. Oblekovice toto zajímat nebude.

Prohlížíte 3 příspěvky - 16 ze 18 (celkem z 18)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.