Přesířené vino

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Přesířené vino

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  mykor a poslední změna proběhla 27.10.2021.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152108

    Slupo

    Jak nejlépe a nejjednodušším způsobem odstranit SO2 z přesířenehoho vina v demizonech 50l ? Děkuji.

    #152109

    tatanka

    zdravím, moc se toho asi dělat nedá, podle mě scelit s vínem stejné odrůdy které je zasířené mírně, záleží kolik té síry tam máte.Taky se mě to stalo a tak jsem koupil od souseda stejné víno a scelil ho,na zasíření je třeba dávat pozor a ať už je to tekutá síra, nebo pyrosiřičitan, či knoty pořád je třeba vážit, měřit atd.Myslím že by jste prvně měl změřit obsah síry volné i vázané a potom zvolit jak ji odstranit, provzdušnění je také způsob, ale přijdete o buket částečně, ale třeba zná někdo i jiné metody tak hodně štěstí.

    #152114

    eeffinek

    nemělo by se to dělat, ale dá se to udělat peroxidem, ale pozor nato!

    #240420

    mykor
    Účastník
    Poslat vzkaz

    zdar, ja som asi na 25l mustu dal cely sacok 30g borkenu (disiricitan, pyrosulfat atd) co je strasne vela. vino mi nekysne, pretoze sa tvari ako zakonzervovane … je tam aj 4kg cukru a 7l vody. pravdepodobne mi to ostane na must, alebo ako sa to da odsirit pomocou peroxidu ?
    ak to necham ako must, nebude to zdraviu skodlive ?

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.