PET NAT

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  vinarkm a poslední změna proběhla 4.10.2021.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #238929

    Zdravím,zkousel nekdo vyrabet pet nat? V jake fazi burcakujste staceli do lahvi a uzavirali? jak jste posleze skladovali,jestli je dulezite mit v chladu,aby v teple nedoslo k bourlivemu kvaseni v lahvi a pripadnemu „vybuchu“ lahve? A pri otevirani predpokladam hodit do mrazaku na zachlazeni,aby otevreni nebyl takovy vybuch..:D

    #238957

    Bez rozboru se do toho ani nepouštějte, je třeba lahvovat když má dokvášející víno 24 g zbytkového cukru, možná by nebyl problém o něco méně, ale víc rozhodně ne, mohly by nastat komplikace s přetlakem v lahvi. chce to kvalitní rozbor a bleskovou akci.

    #239003

    vinarkm
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ja již zkoušel odhadem zbytkového cukru natahovat do šampusovych sklenic, jedna lahev rozstřelu, zrovna nebyl nikdo poblíž, zbytek složitě likvidovat, může to vybouchnout ve vteřině, nedoporučuji bez rozboru

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.