Dobry den, máte někdo zkušenost z okyselenim vína? Mám víno cabernet Moravia rose a chyby tomu kyselina podle mě chuti, chtěl jsem zkusit to okyselit tak by mě zajímalo vaše zkušenost. Jestli použít kyselinu vinou nebo nějakou jinou. A zda je jeste vhodné okyselit víno teď když už je hotové. Předem děkuji za odpověď
Kyselinu vinnou urcite pred lahvovanim ne, hodi se do mostu. Protoze by Vam vypadla a vytvorily by se potom v lahvi krystalky- vinny kamen.
Do vina je nejvhodnejsi kyselina mlecna. Ale opatrne, at to neprezenete.
ve vině jsou 3 kyseliny. kyselina jablečná, kyselina vinna a kyselina mléčná. udělějte si rozbor a uvidite kterou dosypat. jo a když dosypete kyselinnu vinnou, provedete čeréní, filtraci, konzervaci a nakonec lahvování tak se vám kamen nevysráží.
Chce to vyzkoušet podle chuti, např dát do litrovek aby se to dobře počítalo udělat si slabší roztok kyselin zkusil bych vinnou a mléčnou samostatně i kombinace (mléčné ne více jak 0,5 g) zvyšovat opatrně po 0,25 g na litr nechat pár dní a ochutnat s kamarády který vzorek je nejlepší
Autor
Příspěvky
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)