Odkyselení a přesíření

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Odkyselení a přesíření

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Petr2 a poslední změna proběhla 19.12.2020.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #229016

    Petr2
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím. Odkyseloval jsem víno přípravkem Kalinat a chtěl bych se zeptat jak poznám, že je odkyselení ukončeno? Dnes jsem po týdnu měřil a kyselina o 3g spadla ale stále to ještě trochu perlí.

    Dále bych se chtěl zeptat že se mne podařilo víno přesířit na 70mg jde s tím něco udělat aby se síra stáhla?

    #229136

    MichalU9
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím. Co se týče odkyselení, s tím nemám žádnou zkušenost.
    Co se týče volného SO2, 70mg je relativně hodně, v mladém víně se ještě část volného SO2 vyváže, ale dělat se s tím nedá nic, jedině kupáž s vínem s nižším obsahem volné SO2.

    #229141

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    U kalinatu zalezi pri jake teplote to delas, zrychly se pri nizsi teplote idealne kolem 4 stupnu. Pri 10 to bude trvat dyl, kazdopadne stahovat o 3g se me zda hodne, co to je za vino a kolik to melo kyselin? Jinak sira 70 v mladem vine neni nic hrozneho, jeste ho budes stacet, tak za dva mesice by to mohlo byt pitelne.

    #229160

    Petr2
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jednalo se o frankovku rose měla 10-11g kyselin teď má 7 a je to mnohem chutnější a pitelnější. Víno mám stále venku a je poměrně chladno. Už tam není cítit perlení takže proces už je pravděpodobně u konce.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.