Nemate zkusenosti jak se meni chut vina ze dreva? Mam nevypaleny fr. dub a uz se mi v chuti zda dost citit to drevo, tak by me zajimalo jestli nekdo ma zkusenost,co dela vino potom kdyz ho dam do nerezu? Jestli zustane stejne nebo se to casem vytrati, popr. nejak zharmonizuje. At vim kdy to z becky stahnout, nemam s tim zatim zadne zkusenosti
Z nového sudu víno chytá „duběnku“, která se vždy považovala za vadu. Až Francouzi přišli na to, že opravdu mohutné víno dokáže příchuť dubu zapracovat a kladně zhodnotit. Jestli se vám zdá moc, rychle stáhněte, nejspíš se trochu zakulatí, ale zůstane. Ještě lepší nechat ochutnat někým zkušeným.
Dobrý den, doufám, že jsem zde na správném místě, kde byste mi mohli jako úplnému laikovi poradit s výběrem.. Kamarád, který má rád víno bude mít narozeniny a chtěl bych mu dát nějakou flašku, ale já osobně víno skoro nepiji a ani nevím co má on rád, tak bych mu prostě chtěl dát něco „kvalitnějšího“ co ho neurazí.. Vím, že má rád červené. Za flašku jsem ochotný dát 1-2000. Zatím jsem trochu hledal a zaujalo mě toto víno https://www.warehouse1.cz/don-jacobo-altos-de-corral-%C4%8Derven%C3%A9-v%C3%ADno-6×0-75l-14?path=195 píší o něm, že bylo uděláno pouze 10 000 lahví, což by mohlo být jako dárek dobré ne? kdyby vás napadlo něco jiného, nebo případně znáte nějaký dobrý obchod v Praze, kde by mi poradili budu moc rád. Díky