Míchat víno při ležení v nerezce?

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Míchat víno při ležení v nerezce?

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Faraon a poslední změna proběhla před 3 dny, 2 hodinami.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #257630

    Faraon
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, poprvé dělám víno a chtěl bych se zeptat, mám červené DOR. Je zasířené a leží v nerezce. Mám ho občas promíchat nebo s ním nehýbat? A jak dlouho by mělo být v nerezce než se bude čiřit a filtrovat a lahvovat? Nebudu ho dávat do dřevěného sudu, zatím žádný nemám. Moc děkuji.

    #257888

    Pepca
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud leží na kalech, chtělo by to občas promíchat. Problém vidím v zasíření před proběhnutím jablečno-mléčné fermentace. Čiřit kvůli stabilitě na bílkoviny. Filtrace u červeného nemusí být potřeba pokud jej před lahvováním necháte sedimentovat.

    #257933

    Faraon
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Díky za odpověď. Zasířil jsem až po JMF. A leží na kalech.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.