martinské hrozny

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce martinské hrozny

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Jan Novak a poslední změna proběhla 16.10.2020.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #226705

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,
    zkoušel někdo dělat víno z „martiňáků“? Případně má to nějaká specifika? Díky za odpovědi.

    #226708

    Jenja
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zkoušel jsem to z ZW. Sbiralo se parádně, protože listy na keřích už nebyly, ale byl tam velký rozdíl ve zralosti hroznů. Musel jsem hodně odkyselovat a nakonec z toho bylo víno na hranici pitelnosti, což nemusí být zákonitě věcí vstupního materiálu. Většina přepálena a výstup dobrý.

    #226742

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zkousel sem to nekolikrat, musi na to byt rok, vesmes je problem s kyselinou, ale treba tramin byl perfektni, 2015 mel 26Cnm a 2016 23Cnm. Pak sem zkousel SG ten mel 2016 25, 2017 21 a 2018 29. Vina perfektne vonela a kyselinky byly akorat. Letos to urcite nema cenu, ani loni. Jeste tusim 2011 RS mela 20, na zacatku kyselsi ale za rok parada.

    #226793

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Díky za rychlé reakce 🙂 Jako teoreticky jsem si říkal ,že by to smysl mít mohlo. Bylo by to z vinice, kde mělo RŠ 23 st. a Char 22,5 st., tak to si pak říkám, že by to třeba i letos tam mohlo mít smysl.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.