Kyselina octová v červeném víně

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Kyselina octová v červeném víně

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  veltlin a poslední změna proběhla 29.3.2021.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #231681

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím Vás, chtěl jsem se Vás dotázat na praktické zkušenosti s odstraněním nebo se zmírněním pachu po kyselině octové v červeném víně. Hrozny nebyly zdravé, a z mé strany jsem udělal chybu s malou dávkou síry (nechtěl jsem to zase přehnat se sírou, protože u tohoto vína jsem chtěl provést JMF) a dále jsem měl při kvašení vína snížit teplotu. Není to až tak silná vůně, ale je lehce znatelná – nabízí se scelit s jiným vínem, ale třeba se vám podařilo nějak tento pach zmírnit. Přes hada to také nechci přehnat. Díky za rady.

    #231688

    David
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Bohužel, těkavky ani had nesebere 😢

    #231703

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím Vás, klíčí ve mně podezření, že to budu muset prohnat kanálem 🙂

    #231723

    veltlin
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ak to nie je extrémne, mohol by ešte zabrať kazeín – Vinpur špecial alebo Cal kasin. Senzoricky to zmierni, aj keď prchavky v tom zostávajú.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.