koňský pot

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce koňský pot

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (1 diskutujícího) se naposledy zapojil uživatel  Peter Piller a poslední změna proběhla 6.2.2015.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #153115 odpověď

    Blažej

    Dobrý den, potřeboval bych odbornou radu s vínem co jsem po dědovi našel ve sklepě. Jde o bílé, pravděpodobně směs RB+RR+MT z roku cca 2005 (přesněji to opravdu nezvládnu určit). Víno je ve dvou skleněných demižonech o 50l, takže je ho 100 l. Dával jsem ho ochutnat několika vinařům a všichnbi se shodli, že je cítit po koňském sedle, nikdo mi však nedokázal poradit, zda je možnost tento pach odstranit a jak??? Víno dřív bylo v sudu, pak ve skle. Jinak je prý zdravé, je mi líto ho vylit nebo nechat vypálit.

    Jde tato pachuť odstranit?

    #153116 odpověď

    dsvlobodice

    je na to speciální uhlí ptejte se v BS Vinařské potřeby. A taky si kupte sanitační roztok.

    #153117 odpověď

    Anonym123

    Dobry den, podle toho co pisete ma vino vadu a to diky brettanomycetam.Toto se velmi obtizne odstranuje a pokud tak ne zcela.Pripravek s tim uhlim nevim, zda nebude spise ke skode nez k uzitku u tak stareho vina.Dale pokud vino vypalite tak i tam se promitnou tyto tony.Ale za vyzkouseni nic nedate…

    #153122 odpověď

    skôr nie ako ano, dostal som sud v ktorom to bolo,zistil som to pomerne zavčasu (ešte pred dokvasením)po vela pokusoch to tam stále cítit a mam pocit že viacej.Pozri:http://www.agroporadenstvo.sk/index.php?start&t=rastlinna-vyroba-vinic-a-vino&t2=&article=581

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
Odpověď na: koňský pot
Osobní informace: