Zdravé hrozny pěstované v bio/biodynamickém režimu jsou vhodné pro výrobu vína metodou Kartuli. Kartuli znamená klasickou výrobu vína gruzínskou metodou kvašení a ležení bílých i červených vín na slupkách mnoho měsíců. Tím se dosahuje obdivuhodné stability a dlouhověkosti vína. Není třeba žádných konzervantů a dalších látek pro výrobu vína tohoto typu. Není třeba filtrace a jiných zásahů do vína ani moštu.
Jo říká se tomu katechinská metoda. Trochu pogooglujte. Je to teď zrovna trochu v kurzu. Zabývá se tím i Miloš Michlovský.
Jen upozorňuji, že to sice jsou vína, ale ne tak jak je znáte, nebo jste ochotni přijmout! Už jenom termín pro vyjádření barvy, oranžová vína, vám může napovědět. Je to prostě něco jiného, někdo to přijmout dokáže, jiný to rovnou považuje za vadné.
nesměšovat „kartuli“ a „kchacheti“ – dva regiony, va pristupy. A hlavne v uodnim textu jsou opomenuty stopky, bez nich se to neda nazyvat ani tak, ani onak.