Jednoduché odkyselení

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Jednoduché odkyselení

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  and a poslední změna proběhla 14.2.2022.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #243098

    Zdravím,

    chci se zeptat na postup při odkyselení…mám produkt Bianco Neve a měřil jsem si množství kyselin – vyšlo mi 8 v mladém(lonskem) Solarisu…kyselina se mi an chut zda vyssi, proto sem ji zkusil stahnout o pul stupne -> odtahnul sem kybl( 10 litru) vina z demizonu a pridal 55g Bianca => postupne, obsah sem promichaval a pomalu pridaval Bianco a dolival dmeizon….po skonceni se mi vino v „odkyselen 50l demizounu“ zdalo jemnejsi nez v „neodkyselenem 50l demizonu“….

    Chci se zeptat,jaka je spravna aplikace? Na obalu sem cetl, rozmichat ve vode, na netu zas ze se muze primio pridava do vina….jake mate postupy? Pripadne ma nejaky vliv, ze dane vino bylo cirene tosil+zelatina a na spodu demizonu mi prave lezely kaly….a pri pridavani Bianca a michani sem ti vino opet zajalil, i kdyz se po nejakem case trochu vycistilo….

    #243104

    and
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,

    s Biancem zkušenost nemám, ale běžně dávám do moštu uhličitan vápenatý 134g / 100l. Ten odbourá kyselinu vinnou. Rozmíchám v troše vína, nebo vody a potom rozpuštěný vmíchávám do vína.
    Na kyselinu jablečnou potom jablečno mléčné kvašení, buď přidáním bakterií, ale většinou stačí delší stání na kalech pokud jsou zdravé.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.