jak poznat zkažené víno

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce jak poznat zkažené víno

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  malovinar2 a poslední změna proběhla 27.2.2015.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #153186 odpověď

    MartinTichovsky

    Opět zdravím, chtěl bych se zeptat, jak poznat, že je víno zkažené. Nemluvím však o víně z vinné révy, ale o víně například z rakytníku, rýže apod. Vím, že se to pozná zoctovatěnou chutí, ale jak například poznat, zdali vnitřek nechytil nějaké breberky, plíseň apod. Je nějaký jednoduchý test?

    Jde o to, že jsem znovu přefiltrovával rýžové víno, protože začalo znovu kvasit a teď nevím, zdali je po konečné filtraci v pořádku. Opticky je čisté, chuť není octová, ale bojím se, aby v ní nebyla plíseň.

    Děkuji za rady

    #153187 odpověď

    MOLL

    je to problém, často se stává, že se někdo rozplývá nad úchvatnou a zvláštní chutí, dokud nepřijde někdo a nepojmenuje ji. Pak by to nejraději vylil.

    Ale tak funguje lidská mysl a chuť.

    Chuť musí být v první řadě příjemná a to i po vypití 2 dcl.

    Kvasinky a plísně jsou nepřátelé. Pokud to kvasí, plíseň tam nejspíš není. Ale můžou tam být bakterie, jiné kvasinky …

    Dejte ochutnat někomu zkušenějšímu.

    Ochutnejte sám v jiném prostředí.

    #153188 odpověď

    dsvlobodice

    jedině rozbor to ani nejmlsnější huba nepozná. Pokud jste dodžoval základní hygienické postupy a rozjelo se to tak bych v tom neviděl problém. Plíseň by ani nespustila kvašení.

    Abych se přiznal celkový popis vašeho problému je poněkud zmatený a nedostatečně popsaný.

    #153189 odpověď

    malovinar2

    pan tichovsky taky mluví vo rýžovým vínu vo kerým my tady většinou víme hovno, děláme klasický hroznový

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
Odpověď na: jak poznat zkažené víno
Osobní informace: