Do 170 l Lancmana (celonerez, výklopný) se vleze asi 10 vinařský beden, což je asi 250kg. Jak tu už padlo, záleží jak to stačí odtékat. My to meleme a rovnou posíláme rmutovým čerpadlem do presu, takže to moc nestíhá oddtékat (musí se přerušit mletí a počkat). Pokud to budete na pres kýblovat je předpoklad, že se tam dá i víc, jak bude mít mošt čas oddtéct.
Nevýhodou presu je, že i když je na maximálním tlaku, tak po cca půl hodině, to teče již velmi slabě (pár litrů za hodinu), takže lisování končíme a matoliny zůstávají dost mokré. Zkoušeli jsme rozhodit a přelisovat, ale výtěžnost nebyla nic moc, cca. 20 l a kvalita moštu nízká, přičemž se čas lisování zhruba zdvojnásobil. Takže jsme se smířili s nižší výlisností, ale asi lepší kvalitou moštu a samozřejmě vyšší rychlostí práce (1 pres cca. 1 hodina), jelikož toho máme moc. Za těchto podmínek není problém zpracovat za odpoledne 50 a víc beden.