Hořkost ve vine

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Hořkost ve vine

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  and a poslední změna proběhla 5.11.2021.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #240650

    Susice
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, mám trochu problém s Pálavou. Přijde mě že v chuti má trochu hořký ocásek/konec není to nic hrozného ale přesto když ochutnal Pálavu jiných vinařů tak tam hořkost není. Presirene to není tak nevím čím to může být. Předem děkuji za rady popřípadě jak se toho zbavit

    #240665

    Petr2
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Hořkost trochu sníží tosil+želatina. Měl sem stejný problém u Solarisu. Dal sem tu kombinaci, potom stočil dal ještě bentonit a problém mám vyřešen

    #240708

    and
    Účastník
    Poslat vzkaz

    U Pálavy také mívám tento problém, pokud se nechá zbytkový cukr a víno je sladší, tak hořčina cítit není, sladkost ji zakryje, pokud se udělá do sucha, tak hořčiny vystoupí, zvlášť v suchých letech. Nejvíce se mi osvědčila Mostgelatina do moštu, stočit z kalů a zakvasit ušlechtilýma kvasinkama. Pokud nějaká hořčina zůstane, tak do vína Gerbinol, nebo PVPP, ale opatrně, u Pálavy to vezme kromě hořčinky i vůni a aroma.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.