Hniloba

• Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)
  • Autor

grips
    Host

Dobrý den, chtěl bych požádat o radu ohledně stříkání proti hnilobě a plísni šedé. Koupil jsem si přípravek Thiram Granuflo. A těď otázka, mám stříkat vinohrad preventivně nebo až při výskytu hniloby nebo plísně? Vinohrad je v okolí Valtic a minulí týden docela propršel a byl bych nerad kdyby mi to opět shnilo.

#155802 Odpovědět

xsucha02
    Host

Rozhodne preventivne, rikaji i jednou pred uzaviranim hroznu, aby vnitrek byl zdravy, ale kdyz sme u te hniloby, dnes jsem nasel dva hrozny, jak zacinaji dost hnit od vnitrku? Jak osetrujete neuburg? Kazdy rok nam hnije zevnitr a musime ho brat zbytecne brzo

#155806 Odpovědět

babra2
    Host

Stříká se vždy preventivně, proti hnilobě se musí stříkat před uzavřením hroznů, jinak se postřik mezi bobule nedostane. Nezapomeňte na dlouhou OL, která je u Thiram granuflo 28 dní, už z toho důvodu bych s postřikem neotálel.

#155807 Odpovědět

xsucha02
    Host

Prave jsem daval melody combi pred uzavrenim, pak jeste zaroven s rovralem minuly tyden, ale ten neuburg je potvora, furt hnije.

#155808 Odpovědět

grips
    Host

Má to ještě smysl , když už jsou hrozny uzavřené ?

#155809 Odpovědět

Veltlin
    Host

v zóne strapcov môže pomôcť. Úpal by už nemal hroziť, nepredpovedajú také horúčavy. Je to dosť pracné, ale oplatí sa, pokiaľ toho nemáte veľa. Viac na: http://www.galati.sk/index.php?page=2012/08/03

#155810 Odpovědět

Grips
    Host

teď jsem přijel z vinohradu a našel jsem už i na bobulích plíseň. Co teď?

#155811 Odpovědět

Spud
    Host

Nečekat a hurá do vinice to stříknout

#155812 Odpovědět

onda
    Host

No myslim ze to chtelo prvni postrik proti Hnilobe uz nekdy pred 7 – 10 dny,ted uz to pojede, tedy hlavne zevnitr. Ale urcite striknout. jak uz tu kdosi psal pokud ches strikat ten Thiram tak to uz je opravdu nejvyssi cas, buh vi jak si tento rok s nami jeste zahraje, je dost mozne ze budeme muset zbirat drive a to muze pri 28dnech byt docela problem. Ja jsem dal pred tydnem Teldor, koncem srpna to jeste jednou prejedu Vitisanem, ale to uz je jen tak pro klid duse.

Ten vitisan jak doplnek urcite doporucuju, vcelku dobre to podrzi

#155813 Odpovědět

Grips
    Host

Díky všem za rady.

#155815 Odpovědět

Bosch077
    Host

Před 3 týdny než se hrozny uzavřely tak jsem provedl na hnilobu postřik Switch. Kuličky co začínaly nahnívat tak jsou teď zeschlé a odpadavají. A je to uplně krásně zdravé. Dalši ošetření preventivně dám Měď+síru+hniloba. Jestli to už nebude posledni ošetření.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)
Odpověď na: Hniloba
Osobní informace: