Zdravím.
Já používám filtrační svíčku 0.2 mikronu na bílá vína. Víno před lahvováním filtruju deskama ST3 co odpovídá propustnosti 0,2 mikronu-tím je svíčka minimálne namáhaná. Přikládám tabulku s propustnostema desek -našel jsem ji někde na internetu…
Co se týče síry- tu doplňuji i v závislosti na PH. Někde v předchozí diskuzi jsem dával tabulku hodnot.
Je potřeba dbát na hygienu, i když v domácích podmínkách to není ideální ale snažím se pro to udělat maximum.
To znamená řádná dezinfekce plničky včetně svíčky-Divos2 a Divos 124. Dezinfekce lahví-Solfosteril, dezinfekce zátkovačky-60-70% líh, plnící jehlu taky občas zdezinfikovat.
Sorban nepoužívám, víno dělám pro sebe, rodinu, kamarády….
Vínu zdar!