Čiřidla

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  moll a poslední změna proběhla 30.1.2019.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #204633

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, chci se poptat čím čiříte, s čím máte nejlepší zkušenosti,výsledky atd. Já používám Tosil+Želatina a víceménně spokojenost. Bentonit jsem nikdy nezkoušel. Máte lepší zkušenost s Bentonitem případně s jinými přípravky(hausenpaste atd..)? A chci se poptat na zkušenosti a srovnání bentonitu do chladného vína ( 6 stupnu) a bentonit do vína, ktere je potreba zahrat na urcitou teplotu. Případně jak je to s účinností čiřících prostředků ohledně odstranění bílkovin ( termolabilni atd..)

    #204634

    Michal27
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud bojuješ s teplotou , tak nejvhodnější je bentonit EIWEX podle výrobce zabírá už od 6 stupňů, nikdy jsem ho ale nedával do vina chladnějšího jak 12 stupňů.

    #204639

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    U me klarsol plus zelatina funguje perfektne.
    Nemate nekdo zkusenosti s cirenim sladkych viskoznich vin? Vyber z bobuli cibeb apod.? Tam uz me zelatina nefunguje

    #204641

    moll
    Účastník
    Poslat vzkaz

    čiření je celá věda, do které v celá staletí zasahovali nejlepší chemici té doby. A přece je pořád třeba zkoušet u každého vína v malém, než to provedete v celém objemu. Na dálku Vám těžko někdo poradí, je třeba si najít zkušeného a vyškoleného praktika.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.